Франк Кванте

Франк Кванте е главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на Летище Варна и Летище Бургас.

Франк Кванте е генерален мениджър с богат международен опит. Започва професионалната си кариера като корпоративен адвокат и данъчен съветник в KPMG Германия, в областта на сливанията и придобиванията и спортното право.

През 2003 г. се присъединява към германската мулти-комунална компания EWE с фокус върху проекти за сливания и придобивания, след което поема длъжността финансов директор в международната активна ИТ група на EWE през 2007 г. От 2012 г. е отговорен за инвестицията на
EWE в Турция на позиция финансов директор и от 2017г. е назначен като главен изпълнителен директор на EWE Turkey Holding, отговорен за оперативния бизнес в инвестициите на активи, търговия с енергия, телекомуникации и услуги.

Франк Кванте се присъединява към Фрапорт АГ през юли 2020 г. и от септември поема длъжността главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Има опит в сферата на правото, икономиката и като данъчен съветник. Той е женен и има две деца.

Франк Кванте ще бъде лектор в панелната дискусия Travel trends 2021/2022: How will they affect the Bulgarian market?