Силвия Кьосева

Силвия Кьосева е собственик и генерален мениджър на хотел “Фламинго“ – Слънчев бряг.

Завършва „Икономика на културата, изкуствата и комуникациите“ с профил „Туризъм“ в университета „Бокони“ – Милано. Веднага след това, през 2010 г., започва като стажант в отдел „Продажби“ на двата хотела в Милано на тогавашната верига „Starwood Hotels § Resorts” (понастоящем Marriott International) – The Westin Palace и Sheraton Diana Majestic.

За седем години в компанията, добива опит в корпоративните продажби и MICE сегмента за пазари САЩ, Великобритания, Италия, Близкия Изток и Азия-Пасифик. Част е от екипа по откриването на следващите обекти на веригата – Sheraton Milan Malpensa Airport and Conference Centre, с 433 стаи и 30 зали за събития на летище Малпенса, както и на Excelsior Hotel Gallia, a Luxury Collection Hotel – първия в града хотел за луксозен конферентен туризъм, разполагащ с най-големия хотелски суит в Италия. Сред клиентите на Силвия са били италиански футболни отбори, като Милан и Ювентус, водещи фармацевтични и консултантски компании, най-големите банки в страната, както и фамилиите Трусарди и Илли.

През 2017 г. решава изцяло да смени пазара като от 4 хотела се прехвърля на 1. Присъединява се към екипа на The Westin Dublin, вече за веригата Marriott, като директор „Корпоративни продажби“ и ролята й да внесе опит, с който да се развие бизнес сегментът.

Последните четири години Силвия Кьосева развива, управлява и ребрандира хотел Фламинго Бийч Слънчев Бряг, а от този сезон изцяло и само семейния хотел Фламинго Слънчев Бряг.

Силвия Кьосева е член на Управителния съвет на Алианс „Българско Черноморие“ (Black Sea Alliance) и на Българска туристическа камара.