Желязко Каракашев

Желязко Каракашев е собственик на ресторант Сезони (Варна) и преподавател в колежа по туризъм към Икономически университет Варна.

Желязко Каракашев започва в туризма като готвач в Bärschaufenster Берлин. През 1985 г. завършва икономика във Варна. Работи на Златни пясъци като готвач, сладкар, сервитьор, управител, снабдител, технолог.

През 1991 година завършва висше хотелиерско училище Belvoirpark – Цюрих. Специализира в Dreikönighaus Mövenpick Цюрих. До 1995 година е шеф на канцеларията на кмета на Варна. През 1996 година е директор експлоатация на курортен комплекс Златни пясъци.

От 1998 е собственик и мениджър на хотел Белвю (Златни пясъци). 2002 г специализира в Министерство на икономиката , туризма, транспорта и лозарството на провинция Райландпфалц – Германия. Специализира в Европейския институт по туризъм в гр. Триер и Туристическата камера на град Кобленц. Участва като консултант в проекти в областта на туризма в Палма де Майорка, Корсика, Рюген, Ланкастер и др.

По негова инициатива се създават първите контакти с Евроток и е избран при основаването й в България за неин зам.-председател. В момента е собственик на ресторант Сезони Варна и преподавател в колежа по туризъм към икономически университет Варна.

Желязко Каракашев ще бъде лектор в панелната дискусия Игра на вкусове: как да (пре)позиционираме успешно ресторанта на хотела?